Goldfish Japon Balığı Akvaryumu Kurarkan
Japon balıkları Asya sazanlarının soyundan gelen, bronz-gri renkli, 25 cm yetişkinliğe ulaşan balıklardır. Genellikle havuzlar ve büyük su kütleleri için uygun olan Japon balıkları, çizgi film benzeri özelliklere sahip süs çeşitleriyle hayal gücümüzü ele geçirir. Ne yazık ki Japon balıklarının filtresiz kaplarda tutulabildiği günler geride kaldı. Japon balığı beslemede başarılı bir çaba, iki küçük Japon balığı için en az 25 litre (zamanla akvaryumlar büyüyecektir) ve gerçekçi olarak büyük örnekler için balık başına en az 50-100 litre gerektirir. Japon balıkları dağınıktır ve atıklarını işlemek için büyük su kütlelerine ihtiyaç duyarlar, ne kadar büyük olursa o kadar iyidir ve aslında temizliği çok daha kolay hale getirir.
IDEAL SU KOŞULLARI
Özellikle yeni bir akvaryumda, akvaryum ilk birkaç hafta içinde döngüye girerken su parametrelerinizi anlamak ve farkında olmak her zaman önemlidir. Balıklarınızın istikrarlı, sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşamasını sağlamak için akvaryumunuzun nasıl çalıştığının ve atıklarla nasıl başa çıktığının farkında olun. Test kitlerini kullanıyor ve öneriyoruz, Tatlı Su test kiti ana temel ölçülmesi gereken su değerlerinde size yardımcı olacaktır . Her akvarist için test kiti kullanmak faydalıdır.
Su Değerleri
Su düzenleyici akvaryumunuzun sağlığı için gereklidir, musluk suyundaki kimyasalın 48 saat içinde güneş ışığında buharlaştığı günler geride kaldı, bugünlerde ne yazık ki buharlaşmayacak kimyasallar ekleniyor ve kimyasal olarak klor giderme gerekli. Su düzenleyici kullanmak balık sağlığı için, daha da önemlisi faydalı bakterilerinizin güvenliği için çok önemlidir. Musluk suyunuzun klorunu daima giderin. Sizin ve akvaryumunuz için hangi su düzenleyicinin doğru olduğunu seçmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
pH
pH değeri, sudaki hidroksil konsantrasyonu seviyesine göre hidrojen ölçüsüdür (çok mu kafa karıştırıcı?). Esasen, suyun ne kadar asidik veya alkali olduğunun bir ölçüsüdür. Ölçek 0-14 arasında değişir ve 7.0 nötrdür. Ölçek logaritmiktir ve her adım bir önceki adımdan on kat daha büyüktür. Örneğin: 8.0 değeri 7.0 değerinden on kat daha alkali, 9.0 değeri 7.0 değerinden 100 kat daha alkali ve 6.0 değeri 7.0 değerinden on kat daha asidiktir. pH, balığın ne kadar rahat olduğu ve yaşamı desteklemek için iç kimyasal reaksiyonlarını nasıl düzenledikleri konusunda önemli bir rol oynar. Amerikan Ciklik türleri için uygun pH balığın türüne göre genellikle 7.4-7,9 değerleri arasındadır.
Karbonat Sertliği
İdeal olarak akvaryumunuzdaki karbonat sertliği seviyesi 120 ppm'de tutulmalıdır. Karbonat Sertliği sudaki Karbonat ve Bikarbonat seviyesidir. Suda çözünmüş karbondioksit, kalsiyum ve magnezyum ile reaksiyona girerek karbonatları oluşturur. Atıkların parçalanmasından ve karbondioksitten kaynaklanan asitler sudaki karbonat sertlik değerini düşürerek Ph değerini değiştirir.
Genel Sertlik
En iyi 'eser' elementler olarak tanımlanan kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, sülfatlar ve klorürler. Bunlar bir ekosistemde yaşamın sürdürülmesi için gereklidir. Bunlar da biyolojik atıkların parçalanmasındaki asitlerden etkilenir ve düşük olduğunda Ph'ı değiştirebilir. Akvaryumunuzdaki genel sertlik için ideal değer 120ppm ile 160ppm arasındadır.
Atık Seviyeleri
Bir akvaryumun çevrimi başlangıçta dengesiz ve bazen toksik olabileceğinden, canlı biyo kültür veya sıvı bakteri kültürü gibi ürünler kullanmanızı öneririz, bu, balık atıklarınızı parçalayacak yararlı bakteri büyümesini ve artışı sağlar.
Amonyak
Balık atıkları, yüksek seviyelerde çok hızlı bir şekilde toksik hale gelen Amonyak oluşturur. İdeal seviye 0-0,25 ppm'dir.
Nitrit
Nitrit oluşturan bakteriler (Nitrosomalar) geliştikçe, amonyak Nitrite dönüştürülecektir, bu amonyak seviyelerinin düşmeye başlayacağı için rahatlatıcı olsa da, bu bakterilerden üretilen atık, yüksek seviyelerde toksik olabilen Nitrit üretecektir. İdeal seviye 0 ppm'dir.
Nitrat
Nitrat oluşturan bakteriler (Nitrobaktörler) geliştikçe, nitrit seviyeleri azalacak ve nitrat seviyeleri artacaktır. Amonyak ve nitrit seviyeleri olmadığında ve nitrat seviyeleri yavaşça yükseldiğinde, zamanla nitratın birikeceğini (akvaryum ortamında nitrat emen bakterilerin varlığını sürdürmesi neredeyse imkansızdır) ve nitratın da yüksek seviyelerde toksik hale geleceğini unutmayın. Her iki haftada bir %35-45 oranında kısmi su değişimi bu seviyelerin seyrelmesine yardımcı olacaktır. İdeal seviye 20 ppm'in altındadır. Akvaryum zemin materyalinizi sifonlama yardımı ile temizlemek her zaman su değişiminde önerilir.
Fosfat
Tüm akvaryumlarda bulunan fosfat, organik veya inorganik formlardan, çürüyen balıklardan, bitkilerden veya atıklardan gelebileceği gibi kimyasallar, gıdalar yoluyla da artabilir. Fosfatlar balıklarınızı strese sokmak ve bağışıklık sistemlerini düşürmekle kalmaz, aynı zamanda alg patlamalarına da neden olabilir. Fosfat içeren kimyasallar veya pH düzenleyiciler kullanmadığınızdan emin olun. Su değişimleri fosfat birikimini seyreltir, güvenli bir seviye 0,5 ppm'in altındadır.
AYDINLATMA
Vahşi doğada, bu balıkların yaşadığı su yolları yaklaşık 6-8 saat filtrelenmemiş veya yüksek yoğunluklu aydınlatmaya sahip olacaktır. Bunu zamanlayıcılı (zaman ayarlı priz) aydınlatmanızla sağlayabilirsiniz. Akvaryumu ışığınızı evde olacağınız saatlere göre ayarlayabilirsiniz. 8 saatten fazlası aşırı yosun büyümesine yol açabilir.
ISITMA
Japon balıkları 18-22C arasında sabit bir sıcaklığı tercih eder. Sıcaklıklarınızı iki kez kontrol etmek ve olası dalgalanmaları izlemek için her zaman bir termometre kullanın. Balıklar ekto-termiktir ve kendi vücut ısılarını üretemezler, akvaryumunuzu sabit sıcaklıkta bir ortama yerleştirmek önemlidir. Süs Japon Balıkları ve Hassas varyantlar, akvaryumunuzu ısıtmak için termostat ayarlı bir Akvaryum Isıtıcısı ile sağlanmalıdır, 22C'lik sabit sıcaklıklar idealdir.